16 Aralık 2013 Pazartesi

Sık kullanılanlar veya yer imlerini tarayıcılarınız arasında senkron etmek isterseniz

Chrome
Google ürünlerini kullanmayı tercih edenler için yer imlerini telefona aktarmak çok kolay. Google, desktop tarayıcısı Chrome ve akıllı telefonunun işletim sistemi Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) olanlara ihtiyaç duydukları her şeyi sunuyor.
Her ikisi için de aynı Google hesabını kullandığınızı varsayarsak, yapmanız gereken tek şey telefonunuzun Settings (Ayarlar) kısmına giderek Accounts & Sync (Hesaplar ve Senkronizasyon) seçeneğine tıklamak. Oradan da Google hesabınızı seçin ve Sync Browser (Tarayıcı Senkronizasyonu) kutucuğuna tıklayın.

Eğer Android’in daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız, ChromeMarks uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamanın ücretsiz olan lite versiyonunda oluşturma/düzenleme/silme ve otomatik senkronizasyon seçenekleri bulunmuyor; full versiyonunun ücreti ise 2 dolar.
firefox 150x150 Yer İmlerinizi Senkronize EdinFirefox
Firefox, halihazırda piyasadaki en popüler ikinci tarayıcı ve eğer Android kullanıcısı iseniz, yer imlerinizi senkronize etmek oldukça kolay. Firefox’un Android için geliştirdiği mobil versiyonunu indirerek bilgisayarınızla senkronize edebilirsiniz.
iOS kullanıcıları için de Firefox Home adında ücretsiz bir uygulama mevcut. Bu uygulama ile desktop geçmişinizi, yer imlerinizi ve tablerinizi iPhone’da açabilirsiniz.
Internet Explorer, dünya çapında en popüler tarayıcı olmasına rağmen kimi zaman uğraşılması güç bir hale gelebiliyor. iPhone kullanıcıları, iPhone’u senkronize ederkenSync Bookmarks (Yer İmleri Senkronizasyonu) kutucuğunu işaretleyerek yer imlerini senkronize edebilirler.
Android için ise durum biraz daha karışık. Bilgisayarınızdaki yer imlerini önce dışa aktarmanız, sonrasında da üçüncü parti bir uygulama kullanarak telefonunuzda içe aktarmanız gerekiyor. Bu işlem için Android Market’te hem ücretli hem ücretsiz uygulamalar mevcut.

Opera Logo 150x150 Yer İmlerinizi Senkronize Edin
Opera
Bilgisayarınızda Opera tarayıcısını kullanıyorsanız, hem iOS hem Android versiyonu bulunan Opera Mini Web Browser’ı indirerek bilgisayarınız ve telefonunuz arasında senkronizasyon yapabilirsiniz.

safari browser 150x150 Yer İmlerinizi Senkronize Edin
Safari
Safari’nin Apple tarafından geliştirildiğini düşünürsek, Internet Explorer’ın iTunes üzerinden senkronize etmesiyle aynı şekilde, Safari ile iPhone’u senkronize edebilirsiniz.
Android kullanıcıları ise, yine Internet Explorer’da olduğu gibi, yer imlerini önce dışarı aktarıp sonrasında üçüncü parti bir uygulama kullanarak telefonda içe aktarmak durumundalar.
xmarks logo 150x150 Yer İmlerinizi Senkronize Edin
Herkese Uygun Çözüm
Bahsedilen tarayıcıların çoğu ya iOS’u ya da Android’i destekliyor, fakat ikisi birarada olamıyor. Bu gibi durumlar için Xmarks adındaki bir uygulama ile Chrome, Firefox,Internet Explorer ve Safari arasında kolaylıkla senkronizasyon yapabilirsiniz.
Diyelim ki bilgisayarınızda Chrome kullanmak istemiyorsunuz; yer imlerini telefona aktarmanın en kolay yolu da Chrome’dan geçiyor. Bu durumda yapmanız gereken, Chrome ve Xmarks’ı kurmak ve yer imlerinizi Chrome ile favori tarayıcınız arasında senkronlamak. Böylece yer imlerinizi Android cihazınızda sorunsuz bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder